Zorg

24 uur per dag zorg

Bewoners kunnen altijd bij ons wonen ongeacht hun zorgbehoefte.

Met een vast team van toegewijde verzorgenden en verpleegkundigen zal er desgewenst 24 uur per dag zorg geboden worden. Bewoners kunnen in Huize Dijckwegh blijven wonen ongeacht de ontwikkeling in hun zorgbehoefte (zolang dit medisch verantwoord is). 

Het team zal bestaan uit vaste teamleden, zodat de bewoner zich snel thuis kan voelen met altijd dezelfde “gezichten” die begeleiding bieden. Niet alleen kunnen de bewoners dan een band opbouwen met de teamleden, ook zal dit de continuïteit en dus kwaliteit van de zorg waarborgen.

Veiligheid optimaal gewaarborgd

Als bewoner kunt u met een gebruiksvriendelijk alarmeringssysteem hulp in roepen. Zelfs indien u lichamelijk of mentaal niet meer in staat bent om alarm te maken, zullen wij oplossingen aandragen om uw veiligheid zo optimaal mogelijk te waarborgen.

Buiten de vaste teamleden komen alle disciplines aan huis, zoals de huisarts, de fysiotherapeut, de logopedist, de diëtist, enz. 

“Mijn moeder heeft zich vanaf dag één thuis gevoeld in het huis. Ze vindt haar woning heel gezellig en laat die vol trots aan bezoekers zien. Ook geeft ze aan ‘nu nooit meer alleen te zijn”

Dochter van bewoonster Dijckwegh

Interessante en gezellige bezigheden

De activiteitenbegeleiders van Huize Dijckwegh zullen u, indien gewenst,  interessante en gezellige bezigheden bieden. Zo kunt u samen met uw medebewoners of individueel genieten van de verschillende activiteiten. Onze activiteitenbegeleiders dragen er zorg voor dat de activiteiten nauw aansluiten bij de wensen en mogelijkheden van de bewoner.

Tarieven

De kosten van wonen in Huize Dijckwegh zijn afhankelijk van meerdere factoren. Wij informeren u graag persoonlijk over de kosten voor uw specifieke situatie. De tarieven van Huize Dijckwegh zijn in drie elementen opgedeeld, te weten:

Kosten woning

De kosten van de woning zijn afhankelijk van de afmeting en ligging van de woning.

Kosten service pakket

De kosten van het servicepakket zijn een vast bedrag per maand.

Het service pakket houdt o.a. in; 24 uur aanwezigheid van zorgteam, eten en drinken, schoonhouden van woonruimte, verzorgen was, onderhoud tuin, enz.

Kosten zorg

Indien er een zorgvraag ontstaat, heeft de bewoner recht op een zorgindicatie via het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg).

De zorgkosten worden gefinancierd vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg), wél betaalt u de wettelijk vastgestelde inkomens- en vermogen afhankelijke eigen bijdrage. Uw eigen bijdrage kunt u via www.hetcak.nl berekenen.

Wilt u meer weten over
Huize Dijckwegh?

Laat u gegevens bij ons achter en wij nemen contact met u op en houden u op de hoogte.

 

Vera Vrolijk
Directeur

* verplichte velden